Traditionele Parketvloeren

Kiezen voor kwaliteit, klasse en comfort.

Parketvloeren zijn erg mooie vloeren omdat ze helemaal van deze tijd zijn en omdat ze helemaal afgestemd zijn op uw persoonlijke woonwensen. Van deze duurzame investering geniet u uw hele leven lang.

Tapis

Tapis is een van de meest klassieke parketvloer en is ook een van de oudste vormen van tradioneel parket. De eerste Tapisvloer werd gelegd in de 18e eeuw en sindsdien is deze echt eNederlandse legvorm in tal van aansprekende projecten toegepast. In veel musea en koninklijke vertrekken loopt u op een Tapisvloer. Maar ook in heel veel woningen wordt deze probleemloze vloer gewaardeerd.
Tapis vloeren worden opgebouwd met massieve delen zonder mes en groef van 6 of 10 mm dik en veelal 71 mm breed. Ook bredere delen – tot wel 200 mm breed – kunnen worden geleverd. Deze zeer brede delen worden Bourgogne-delen genoemd en zijn leverbaar met of zonder vellingkant. Bourgogne-delen zijn een prachtig alternatief voor massieve planken.

Legwijze

De massieve Tapis-delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van eiken mozaiek ondervloer. De ondervloer wordt verlijmd op de bestaande vlakke zandcement, beton-of anhydrietvloer. Doordat de Tapis-delen als halffabrikaat worden aangeleverd, moet de parketvloer na het lijmen en spijkeren nog enkele malen geschuurd en gestopt worden. De vloer wordt afgewerkt met een waslaag, hardwaxolie of laklaag naar keuze.

Vloerverwarming

Steeds meer woningen hebben tegenwoordig vloerverwarming. Tapisvloeren kunnen hierop probleemloos worden verwerkt. Door de geringe dikte van deze vloer is er weinig rendementverlies.