Laminaat Vloeren

Laminaat is de laatste jaren de snelst groeiende productgroep. Dit komt doordat de uitstraling van laminaatvloer tegenwoordig zo goed is dat het verschil tussen laminaat en een houten vloer bijna niet te zien is. De voordelen van een laminaatvloer is vaak de rede er voor een laminaatvloer wordt gekozen.

Een laminaatvloer die bij uw interieur past

Er zijn laminaatvloeren met en zonder v-groef. De v-groef in een laminaat vloer geeft een natuurlijke uitstraling en voorkomt dat eventuele onregelmatigheden tussen de laminaatdelen onderling niet voelbaar is.

De uitvoeringen van een laminaat vloer zijn zeer divers. Zo zijn er houtdesigns of steendesigns. De houtdesigns zijn leverbaar in brede delen, lamellen zoals bij parketvloeren of een visgraat patroon. Er is dus altijd een laminaatvloer die bij uw interieur past.

Onderhoud

Het onderhoud van een laminaatvloer is erg makkelijk. Wanneer u een onderhoudset aanschaft beschikt u over alle middelen om uw laminaatvloer te onderhouden. Het is erg belangrijk om altijd dezelfde onderhoudsmiddelen te gebruiken hiermee verlengt u de levensduur van uw laminaat.

Ondervloer

De ondervloer is erg belangrijk en daarom zijn er erg veel verschillende ondervloeren allemaal met zijn eigen specifieke eigenschappen. De hoofdeigenschap van de ondervloer is om oneffenheden van de ondergrond vlak te maken om daarop het laminaat te kunnen plaatsen.

Geluidsisolatie is voor laminaatvloeren in Nederland eenvoudig geregeld door een TNO certificaat. Een ondervloer die een TNO certificaat heeft kan je gebruiken waar een eis is voor een bepaalde ondervloer bij een laminaatvloer.

Leggen

De gehele collectie laminaatvloeren is voorzien van een “klik” verbindingssysteem zodat het leggen van de vloer voor de handige doe-het-zelver gemakkelijk is. Natuurlijk kunt u het leggen van de laminaatvloer ook overlaten aan onze erkende Vakparketteurs.

Garantievoorwaarden

De garantie van een laminaatvloer varieert tussen 4 jaar en levenslang(33 jaar). De garantie wordt verleend door de fabrikant.

Een misverstand bij laminaat is dat mensen denken dat een laminaatvloer niet kan krassen. Een laminaatvloer krast altijd bij normaal dagelijks gebruik maar de krassen zijn niet of slecht zichtbaar.