Onderhoud

Parketmeester Hoogland vloeren onderhoudsadvies voor jarenlang parketplezier

Iedere vloer waarop “geleefd” wordt is onderhevig aan slijtage. Bij de meeste vloerbedekkingen is daar weinig aan te doen. Met parket ligt dat anders. Het gaat generaties lang mee als het goed onderhouden wordt. Door het lopen op de vloer wordt de beschermlaag langzaam afgeschuurd. Het pure hout kan daardoor d.m.v. vocht en vuil worden aangetast en het “mooie” gaat er dan vanaf.
Onderhouden dus…! Maar hoe? Wanneer? Hoe vaak? Waarmee?
Dat wil Parketmeester Hoogland vloeren u graag uitleggen.

Meesterlijk parket… en hoe onderhoudt u het?

Doorgaans is stofwissen met de Master Stofwisser of stofzuiger met borstelmond voldoende om uw vloer schoon te houden. De speciale Master wisdoekjes bevatten een geringe hoeveelheid stofpakkende impregneringsvloeistof.
Voor welke afwerking of vloer u ook gekozen heeft Parketmeester Hoogland Vloeren heeft de juiste onderhoudsmiddelen voor:
Gelakte vloeren, geoliede vloeren, olie-hardwax vloeren, was vloeren en vloeren in de Skylt.
Voor gelakte vloeren is er de Parketmeester Parketreiniger voor gelakte vloeren, Parketmeester Polish, Parketmeester Polish extra mat en Parketmeester Polishverwijderaar.
Voor geoliede vloeren is er de Parketmeester Master reiniger voor olie- en hardwax vloeren, Parketmeester Master onderhoudshardwax (ook in wit) en Parketmeester Master intensief reiniger.
Voor vloeren afgewerkt met Skylt heeft Parketmeester Hoogland Vloeren de speciale Skylt conditioner.
De juiste onderhoudsadviezen krijgt u uiteraard van Parketmeester Hoogland Vloeren mee en staan op een onderhoudswijzer duidelijk beschreven, zo kunt u uw vloer mooi houden.

Onderhoudswijzer Gelakte Vloeren

Voor gelakte vloeren is er de Parketmeester Parketreiniger voor gelakte vloeren, Parketmeester Polish, Parketmeester Polish extra mat en Parketmeester Polishverwijderaar.

Parketmeester polish extra mat

Geoliede vloeren

Voor geoliede vloeren zijn onderhoudsmiddelen van de Parketmeester zoals Master reiniger voor olie- en hardwax vloeren, Parketmeester Master onderhoudshardwax (ook in wit) en Parketmeester Master intensief reiniger.

Master reiniger Parketmeester  Master reiniger Parketmeester

Voor vloeren afgewerkt met Skylt heeft de Parketmeester de speciale Skylt conditioner.

De juiste onderhoudsadviezen krijgt u uiteraard van Parketmeester Hoogland Vloeren en staan op een onderhoudswijzer duidelijk beschreven, zo kunt u uw vloer mooi houden.

•Tip 1:

Voorkomen is beter dan genezen
Leg matten bij de buitendeuren om de inloop van zand en vuil zoveel mogelijk tegen te houden.
Voorzie stoelen en ander meubilair dat verschoven wordt van beschermvilt, verkrijgbaar bij Parketmeester Hoogland Vloeren.

•Tip 2:

Afwerking laten uitharden
De vloer na de afwerking niet direct luchtdicht afdekken met b.v. folie of karton i.v.m. doorharding van de toplaag doorgaans ca. 9 dagen.

•Tip 3:

Gebruik de juiste onderhoudsproducten
Parketmeester Hoogland Vloeren heeft voor alle gangbare afwerkingsmethodes de juiste onderhoudsproducten, welke zijn samengesteld uit de beste bestandsdelen en zijn afgestemd op de specifieke gekozen afwerking. Gebruik daarom uitsluitend Parketmeester onderhoudsmiddelen voor het beste resultaat en het behoud van de parketvloer.

•Tip 4:

Houd de vloer schoon
Verwijder zand en vuil zo vaak als nodig met behulp van stofwisser, stofzuiger met borstelmond voor gladde vloeren of licht vochtige doek/dweil. Parketmeester Hoogland Vloeren heeft een revolutionaire lijn onderhoudsproducten die een superschoon resultaat opleveren in een minimum aan tijd en inspanning. Laat gemorste vloeistoffen niet te lang liggen. Gebruik nooit teveel water en neem het overtollige vocht direct op.